Český pohár v silniční cyklistice – Kyjov 2014

Druhý závod seriálu Českého poháru v silniční cyklistice Kalas Cup 2014 se jel 19. dubna 2014 v Kyjově. Tedy v Kyjově se odehrál pouze slavnostní start závodu a samotný závod probíhal na okruhu po úbočích kopce Babí Lom mezi obcemi Strážovice, Věteřov a Sobůlky.

Na závodníky čekalo celkem 9 patnáctikilometrových okruhů a na každém z nich se museli vypořádat nejen s převýšením 290 metrů, ale v otevřených úsecích i s nepříjemným protivětrem.

Vítězem závodu se stal Milan Kadlec z Dukly Praha, druhé místo obsadil Pawel Bernas z polského týmu BDC MARCpol a na třetí příčce skončil jeho krajan a týmový kolega Adam Srachowiak. Neztratili se ani kyjovští odchovanci Tomáš Koudela a Jakub Kratochvíla, nyní jezdící za rakouský tým  Gebrüder Weiss – Oberndorfer, kteří obsadili sedmé, respektive osmé místo. Tomáš Koudela byl zároveň nejlepším jezdcem v kategorii do 23 let.

Za naprosto bezchybné uspořádání závodu patří velký dík nadšencům z místního cyklistického klubu Dacom Pharma Kyjov v čele s panem Vladimírem Huškem.

A tady je několik okomentovaných fotografií ze závodu, které jsem pořídil při fandění ve stoupání do cílového kopce: